gregoriano napisał: każdy kto pracuje w holandii nieważne czy zameldowany czy nie i jeśdzi autem na pl tablicach może zostac upomnienie albo ukaranie grzywną nawet do 2000 euro albo nawet utratą samochodu, jeśli niezapłaci podatku za poruszanie sie po holenderskich drogach.
najlepiej kupic auto w holandii i płacic podatki jak holendrzy
za diesel od 120euro w zwyż
za benzyne od 60 euro w zwyz
zależy od wagi auta
pozdro malwinka
Gregoriano. Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale na temat tych polskich blach i zabieraniu auta przez holenderską Policję przestał byś prawić bzdury i opowiadać bajki. Proponuję Ci zapoznanie się z obowiązującymi w całej Europie przepisami.
Loguj się
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Baileys napisał: Beny orzeszku jeden ty maly trolu :-p No wiesz co Asiu - ladnie to tak ???
Baileys napisał:Miales juz 10 przykladow ze ludzie dostaja jednak kare za jezdzenie na pl tablicach jak nawet nie sa zameldowani w GBA.[/quote]
Jak na razie widze pytania co mi grozi jak bede jezdzil autem na pl rejst a nie czy kare rozloza mi na raty ... wiec wychodze z zalozenia ze jeszcze jest dosc niski % lapalnosci "polskich tab rejst "
Loguj się
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Reklama Google(Gość)
Odp.:auto a POLSKICH tablicach 4 Miesięcy temu
Loguj się
samochod na polskich tablicach 2 Miesięcy, 4 Tygodni temu
witam,niedawno dowiedzialem sie ze jest juz ponoc mozliwe jezdzenie w nl na polskich tablicach jezeli sie to zglosi i bedzie sie oplacalo podatek drogowy
czy moze ktos orientuje sie w tym temacie i moglby udzielic informacji?
Przenoszę tu, bo ten temat był wałkowany ze 100 razy. Po co zaczynać od nowa?
Admin.
Loguj się
Ostatnio edytowany: 2012/02/22 11:30 przez Viooltje.
Odp.:samochod na polskich tablicach 2 Miesięcy, 4 Tygodni temu
akurat ten temat nie byl walkowany,inne posty dotyczyly raczej czy trzeba przerejestrowac samochod mieszkajac tu
ostatnio podobno umozliwili jezdzenie na pl tablicach,tylko trzeba to jakos zglosic,stad moje zapytanie czy moze ktos ma jakas wiedze na ten temat
Loguj się
Szanowna Baileys!!!
Z całym szacunkiem dla Ciebie i Twojej informacji, ale wytłumacz mi jedną sprawę. Samochód na polskich blachach mający aktualny przegląd techniczny po wjeżdzie do Holandii ten przegląd ma nie ważny i należy takowy wykonać tutaj, gdyż w przeciwnym razie nie można takim autem na tym terenie jeżdzić. Pozdrawiam
Loguj się
hmmm Tornado nie wiem albo nie rozumiem czegos w twojej wypowiedzi /pytaniu albo moze nie wyrazilam sie zrozumiale .
........---W miedzy czasie musisz w RDW zglosic sie na przedlad..........
to cytat z moje wypowiedzi powyzej twojej .
Ale skoro nie jest zrozumiale to przetlumacze :
W RDW musisz przejsc przeglad/test o dopuszczenie auta do ruchu drogowego w NL . A APK mozesz/musisz zrobic w przez ciebie wybranej placowce /garazu oczywiscie tu w NL .
Sorry Tornado jak sie niezrozumiale wyrazilam lub jak nie rozumiem twojej wypowiedzi.
Loguj się
Ostatnio edytowany: 2012/02/23 20:55 przez Baileys.