Z powodu epidemii spożycie piwa w Niderlandach znacznie spadło

Zmniejszenie produkcji spowodowane było w dużej mierze zamknięciem barów. fotolia.com/Royalty-free
Zamknięcie barów
Wpływ na spadek sprzedaży oraz produkcji piwa miało bezpośrednio zamknięcie barów i restauracji, zaopatrujących się w browarach w alkohol. Mimo tego, że miejsca te ponownie zostały otwarte, minie jeszcze sporo czasu, aż popyt powróci do normy z czasów sprzed epidemii.
Wielu mieszkańców kraju wiatraków ostrożnie podchodzi do poluźnienia reguł i wciąż omijają placówki gastronomiczne szerokim łukiem.
Otwarcie browarów
Także ta sytuacja powoli ulega zmianie. Na przykład, Heineken Experience w Amsterdamie i browar Hertog Jan w Arnhem ponownie oferują wycieczki z przewodnikiem po swoich włościach. Oczywiście z zachowaniem odpowiednich zasad bezpieczeństwa, co oznacza, że grupki zwiedzających muszą być dużo mniej liczne niż w przeszłości.

To może Cię zainteresować