Ostatnio w "Zwierciadle" pojawił się ciekawy artykuł o "Kobietach alfa", czyli takich, które są bardzo dobrze wykształcone, mają wysokie stanowiska, są niezależne, i nie potrafią zbudować trwałego, ciepłego związku. To także "znak czasu", gdy kobiety stają się coraz bardziej władcze, a mężczyznom trudno je zaspokoić, dogonić, spełnić oczekiwania. Czasem jest to kwestia społeczno-środowiskowa, ale częściej zależy to od stylu osobowości. Zawsze warto się bliżej przyjrzeć sobie, partnerowi, relacji, aby zobaczyć, co działa nie tak, jakbyśmy tego chcieli. Bywa, że związek się rozpada, a bywa, że praca nad sobą, nad relacją pomaga się zbliżyć i osiągnąć satysfakcję. 
Polecamy artykuł www.psychologiczny.com.pl/art/30,jak-poz...st-potrzebna-terapia
Gabinet Psychologiczny Drugi Brzeg
Polecamy artykuł www.psychologiczny.com.pl/art/30,jak-poz...st-potrzebna-terapia
Gabinet Psychologiczny Drugi Brzeg

sama wiele razu doświadczałam na własnej skórze "końskiego podrywu" i momentami miałam na prawdę już dość.
  sama wiele razu doświadczałam na własnej skórze "końskiego podrywu" i momentami miałam na prawdę już dość.  Ciekawie opisane sposoby podrywu spotkałam kiedyś na tym
  Ciekawie opisane sposoby podrywu spotkałam kiedyś na tym  
 Lecz postanowienie wcześniejsze jest we mnie silniejsze.
 Lecz postanowienie wcześniejsze jest we mnie silniejsze.