Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Amsterdam, Holandia
  • Rotterdam, Holandia
  • Haga, Holandia
  • Utrecht, Holandia
  • Eindhoven, Holandia
  • Tilburg, Holandia
  • Groningen, Holandia
  • Breda, Holandia
  • Nijmegen, Holandia
  • Enschede, Holandia

1 EUR

Jak wrócić do gry na gitarze po kilku latach? - Holandia

Czytali temat:
Arcadiusz (18 niezalogowanych)
1 Post
Arcadiusz
(Arcadiusz)
Początkujacy
Jako nastolatek przez około dwa lata uczyłem się grać na gitarze, ale później zupełnie ją odstawiłem. Minęło już prawie dziesięć lat i ostatnio coraz częściej myślę o tym, żeby znowu zacząć. Pamiętam kilka podstawowych akordów, ale poza tym czuję się trochę tak, jakbym zaczynał od początku. Nie wiem, czy próbować przypominać sobie wszystko samodzielnie, czy lepiej wziąć kilka lekcji i zobaczyć, ile właściwie jeszcze pamiętam. Czy ktoś wracał do gry po tak długiej przerwie i może podpowiedzieć, jak najlepiej się za to zabrać?
Zgłoś wpis
1 Post
Tomaszec
(Tomaszec)
Początkujacy
Tak naprawdę ręce sporo pamiętają, nawet po długiej przerwie. Zacznij od zwykłych akordów bez barre i przypomnij sobie jakieś piosenki, które kiedyś grałeś. Posiedzisz z gitarą parę wieczorów i coś na pewno zacznie wracać. A potem już małymi krokami znowu się rozgrasz, bez robienia z tego wielkiego powrotu do nauki od zera.
Zgłoś wpis
1 Post
Romodowski
(Romodowski)
Początkujacy
A kilka lekcji na początek też może ci dobrze zrobić, bo nauczyciel szybko zobaczy, co jeszcze pamiętasz i gdzie tylko trzeba trochę odświeżyć rękę. Nie ma sensu przerabiać wszystkiego od początku, skoro część rzeczy pewnie wróci sama po kilku próbach. W sprawie nauki gry na gitarze możesz odezwać się do tego nauczyciela tutaj: gitarady-lekcjegitary.pl/ . Powiedz od razu, że kiedyś już grałeś i wracasz po prawie dziesięciu latach. Możesz też wspomnieć, jakie piosenki pamiętasz z tamtego okresu, żeby od nich zacząć. Po kilku spotkaniach łatwiej będzie wejść znowu w regularne granie.
Zgłoś wpis

Bliżej nas