Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Amsterdam, Holandia
  • Rotterdam, Holandia
  • Haga, Holandia
  • Utrecht, Holandia
  • Eindhoven, Holandia
  • Tilburg, Holandia
  • Groningen, Holandia
  • Breda, Holandia
  • Nijmegen, Holandia
  • Enschede, Holandia

1 EUR

testek

Druk elementu mechanicznego w technologii 3d - Holandia

Czytali temat:
Natalia Verka (12 niezalogowanych)
362 Posty
Natalia Verka
(Netke)
Doświadczony forumowicz
Potrzebuję wydrukować prototyp małego elementu mechanicznego, plik STL mam gotowy. Pierwszy raz zamawiałem druk 3D i nie wiem jak to wygląda od strony procesu i ile to realnie kosztuje. Czy wycenę można dostać online?
Zgłoś wpis
345 Postów
od86
(od86)
Doświadczony forumowicz
Przy zamawianiu druku 3D po raz pierwszy proces jest prostszy niż się wydaje. Wgrywasz plik STL na stronę albo wysyłasz mailem, określasz materiał i technologię albo zostawiasz to do doradztwa wykonawcy i dostajesz wycenę. Przy prototypie elementu mechanicznego FDM z PETG albo ABS to dobry wybór bo daje wystarczającą wytrzymałość przy rozsądnym koszcie. Koszt przy małym elemencie to zazwyczaj kilkadziesiąt złotych ale zależy od rozmiaru, technologii i materiału. Wyceny online przy druku 3D działają szybko i możesz dostać ofertę tego samego dnia po wysłaniu pliku. Na druk-3d.net/ możesz wysłać zapytanie z plikiem i dostać wycenę bez zobowiązania.
Zgłoś wpis

Bliżej nas