Piotruś Paan napisał: Blondyn napisał: Hmm..ale mysle ze otworzenie rynkow pracy w innych krajach da same plusy..tzn wiekszy wybor i to jest dobre
no jachoza Kriss,,,ale co bedzie kiedy wszyskie koleżanki wyjadą ?????????? bedziemy imprezować w szwecji???Wszystkie??Hmm..no chyba nam tego nie zrobiaA co do Szwecji to w sumie dobra mysl od czasu do czasu mozna
Rozgoryczenie pracą i płacą? Nie ma na to uniwersalnego leku. Prawdą jest, że jesteśmy imigrantami a tego typu problemy imigranci mają na całym świecie i niczym nie różnimy się od rodaków w USA, GB czy Australii. Heh, piszecie że zostaniemy docenieni po fakcie..nie sądzę. A słyszeliście historię Portugalców i Hiszpanów w NL sprzed 15 lat? Ktoś ich wspomina dobrze? Pracowici byli? Nie! Pijacy, niechluje i gwałciciele! Holandia to FIRMA która najlepiej wspomina klientów budujących drogi, kanały, mosty i domy. A skąd ta firma ma świerzą paprykę na stole, mleko czy sery..to już przecież zaliczane jest do standartu życia..inaczej być nie może więc po co się tym przejmować?
Z resztą bardzo podoba mi się sformuowanie..analfabeci-spryciarze!!! Pure Holland!!
francislaw napisał: Rozgoryczenie pracą i płacą? Nie ma na to uniwersalnego leku. Prawdą jest, że jesteśmy imigrantami a tego typu problemy imigranci mają na całym świecie i niczym nie różnimy się od rodaków w USA, GB czy Australii. Heh, piszecie że zostaniemy docenieni po fakcie..nie sądzę. A słyszeliście historię Portugalców i Hiszpanów w NL sprzed 15 lat? Ktoś ich wspomina dobrze? Pracowici byli? Nie! Pijacy, niechluje i gwałciciele! Holandia to FIRMA która najlepiej wspomina klientów budujących drogi, kanały, mosty i domy. A skąd ta firma ma świerzą paprykę na stole, mleko czy sery..to już przecież zaliczane jest do standartu życia..inaczej być nie może więc po co się tym przejmować?
Z resztą bardzo podoba mi się sformuowanie..analfabeci-spryciarze!!! Pure Holland!!
i wlasnie ja po ponad 5 latach zawijam manatki i wracam do
drogiej
biednej
ale mojej ukochanej POLSKI
DOMU
I RODZINY
MAM TU WSZYSTKO STAŁĄ PRACE SZACUNEK W PRACY
ALE CZASEM WSZYSTKO TO ZA MAŁO
A Z RESZTA NIE ZAMYKAM SOBIE TU DROGI
JA TO WIEM ZE TU WRÓCE BO BARDZO DOBRZE MI W TEJ MOJEJ NIDERLANDI ;D
A CO DO WASZEGO TEMAMTU MACIE PANOWIE RACJE NIKT NIKOGO TU NIE TRZYMA
JEDNEMU HOLANDIA ODPOWIADA JEDNEMU NIE
POZDRAWIAM
malwina85op napisał: i wlasnie ja po ponad 5 latach zawijam manatki i wracam do
drogiej
biednej
ale mojej ukochanej POLSKI
DOMU
I RODZINY
MAM TU WSZYSTKO STAŁĄ PRACE SZACUNEK W PRACY
ALE CZASEM WSZYSTKO TO ZA MAŁO
A Z RESZTA NIE ZAMYKAM SOBIE TU DROGI
JA TO WIEM ZE TU WRÓCE BO BARDZO DOBRZE MI W TEJ MOJEJ NIDERLANDI ;D
A CO DO WASZEGO TEMAMTU MACIE PANOWIE RACJE NIKT NIKOGO TU NIE TRZYMA
JEDNEMU HOLANDIA ODPOWIADA JEDNEMU NIE
POZDRAWIAM
pawel555s1 napisał: mam nadzieje ze jeszcze zaplaczą za nami ,po otwarciu rynku pracy przez niemcow i szwajcarow ,austryjakow duza ilosc ludzi z uni wyjedzie pracowac tam,,, napewno nie za 7,8 eur za godz a tu w pieknej holandii zostaną najbardziej pracowici ludzie turki i marokance moze wtedy docenią polską prace!!!! Kolega nie zna chyba niemieckich realiów.Po pierwsze nie ma czegos takiego jak minimalna płaca,jeżeli się zgodzisz to możesz pracować za 5 e.po drugie osoba samotna płaci większy podatek.po trzecie w urzedach niemieckich porozumiesz sie tylko w języku niemieckim.Po czwarte niemcy najbardziej potrzebuja polskich inżynierów,lekarzy i to oni dobrze zarobią(z wielką szkodą dla Polski).Kilkanascie lat temu pracowałem w niemczech(co prawda nie długo)Holandia w poruwnaniu z Niemcami to lajcik.Jak myślisz dlaczego w Holandii pracuje tak dużo Niemców i Polaków mających także niemieckie obywatelstwo?Są dwa plusy pracy w niemczech:bliżej do Polski i sytuacja mieszkaniowa jest lepsza.Też chciałbym wrucić do Polski ale to nie jest takie proste .Miłego wieczoru
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.