Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Jak zrobić dobre zdjęcia produktów? - Holandia

Czytali temat:
od86 submitsallow darusek (78 niezalogowanych)
192 Posty
od86
(od86)
Stary wyjadacz
Zajmuje się sprzedażą online i mam problem ze zdjęciami. Niby mam dobry aparat, ale coś mi nie gra. Czasem wychodzą rozmazane, czasem kolory nie wyglądają tak jak w rzeczywistości. Może ktoś podpowie, jak ustawić światło albo czym kręcić, żeby zdjęcia były lepsze?
Zgłoś wpis
209 Postów
Natalia Verka
(Netke)
Doświadczony forumowicz
No coż, czasami jest więcej kombinowania niż może się wydawać Po pierwsze, światło – najlepiej naturalne albo softboxy, bo zwykła lampa z pokoju robi więcej szkody niż pożytku. Po drugie, tło – im prostsze, tym lepiej, bo nic nie rozprasza. I co najważniejsze – stabilność! Jeśli robisz zdjęcia z ręki, to mogą wychodzić rozmazane, więc statyw to podstawa. A jeśli chcesz kręcić produkt z każdej strony, to warto zainwestować w platformę obrotową, wtedy każde zdjęcie będzie identyczne i nie trzeba się bawić w ustawianie za każdym razem. Sprawdź np. tutaj, mają kilka modeli: fotostudio360.com/platformy-obrotowe/
Zgłoś wpis
15 Postów
darusek
(darusek)
Bywalec
Według mnie warto odezwać się do specjalistów niż męczyć się samemu.
Zgłoś wpis

Bliżej nas