Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Amsterdam, Holandia
  • Rotterdam, Holandia
  • Haga, Holandia
  • Utrecht, Holandia
  • Eindhoven, Holandia
  • Tilburg, Holandia
  • Groningen, Holandia
  • Breda, Holandia
  • Nijmegen, Holandia
  • Enschede, Holandia

1 EUR

Drzwi przesuwne aluminiowe - Holandia

Czytali temat:
od86 (17 niezalogowanych)
266 Postów
od86
(od86)
Doświadczony forumowicz
Buduję dom z dużymi przeszkleniami i chcę wstawić tarasowe drzwi przesuwne aluminiowe na całą szerokość salonu, jakieś 6 metrów. Martwię się o szczelność i izolację przy takich dużych rozmiarach. Czy ktoś ma doświadczenie z takimi konstrukcjami?
Zgłoś wpis
284 Posty
Natalia Verka
(Netke) Online
Doświadczony forumowicz
6 metrów to już spory rozmiar ale współczesne systemy przesuwne aluminiowe dają radę bez problemu. Kluczem jest wybrać system który jest zaprojektowany na duże gabaryty z odpowiednimi wózkami i prowadnicami które wytrzymają ciężar. Szczelność jest bardzo dobra w systemach podnoszono-przesuwnych gdzie skrzydło najpierw się podnosi a potem przesuwa, wtedy uszczelki dociskają się do ramy i masz pewność że nie będzie przeciekać. Izolacja termiczna zależy od ilości komór w profilu i przegród termicznych, najlepsze systemy mają współczynnik U porównywalny z dobrymi oknami. Koniecznie sprawdź czy system ma odpływ skroplin i odprowadzanie wody bo przy dużych przeszkleniach kondensacja potrafi być problemem. Montaż musi być perfekcyjny bo przy takich rozmiarach każda niedokładność się zemści. Ja mam 5metrowe przesuwne aluminiowe i jest super, żadnych problemów ze szczelnością czy ciepłem, tylko trzeba było dobrać odpowiedni system. Zobacz co oferują profesjonalni producenci na www.reynaers.pl/produkty/drzwi-przesuwne-aluminiowe gdzie mają systemy przesuwne zaprojektowane właśnie pod takie duże konstrukcje z najlepszymi parametrami.
Zgłoś wpis

Bliżej nas