Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Amsterdam, Holandia
  • Rotterdam, Holandia
  • Haga, Holandia
  • Utrecht, Holandia
  • Eindhoven, Holandia
  • Tilburg, Holandia
  • Groningen, Holandia
  • Breda, Holandia
  • Nijmegen, Holandia
  • Enschede, Holandia

1 EUR

testek

Czy często kupujecie sobie prezenty?? - Holandia

Czytali temat:
ColinGrandhomme Holten Gnezna kadon (802 niezalogowanych)
3 Posty
ColinGrandhomme
(ColinGrandhomme)
Początkujacy
Myślę, że wszyscy potrzebujemy przede wszystkim mniej poczucia winy. Szczególnie takiego związanego z rzeczami materialnymi. Minimalizm nie powinien być pozbawieniem się drobnych przyjemności - może raczej przewartościowaniem tego, co tę przyjemność nam sprawia, albo nawet nie przewartościowaniem, ale odnalezieniem tych elementów pod zwałami rzeczy. Mnie pomógł określić, że naprawdę w moje życie niewiele wnoszą ubrania, kosmetyki czy biżuteria - kupowałam je czasem apiracyjnie, czasem dla zaspokojenia innych emocjonalnych potrzeb, czasem "bo trzeba przecież kupić coś na sezon". Za to realną frajdę sprawia mi kupowanie roślin i wyselekcjonowanych materiałów artystycznych, czego sobie nie odmawiam (jeśli jest to w moim budżecie na dany miesiąc). Jesteśmy minimalistami wyłącznie dla siebie
Zgłoś wpis
3 Posty
ColinGrandhomme
(ColinGrandhomme)
Początkujacy
ColinGrandhomme napisał:
Myślę, że wszyscy potrzebujemy przede wszystkim mniej poczucia winy. Szczególnie takiego związanego z rzeczami materialnymi. Minimalizm nie powinien być pozbawieniem się drobnych przyjemności - może raczej przewartościowaniem tego, co tę przyjemność nam sprawia, albo nawet nie przewartościowaniem, ale odnalezieniem tych elementów pod zwałami rzeczy. Mnie pomógł określić, że naprawdę w moje życie niewiele wnoszą ubrania, kosmetyki czy biżuteria - kupowałam je czasem apiracyjnie, czasem dla zaspokojenia innych emocjonalnych potrzeb, czasem \"bo trzeba przecież kupić coś na sezon\". Za t 100001.onl/ o realną frajdę sprawia mi kupowanie roślin i wyselekcjonowanych materiałów artystycznych, czego sobie nie odmawiam (jeśli jest to w moim budżecie na dany miesiąc). Jesteśmy minimalistami wyłącznie dla siebie
issue got solved
Zgłoś wpis
129 Postów
kadon
(kadon)
Stary wyjadacz
Nie i raczej to rzeczy za małe kwoty
Ale wybieram tylko praktyczne rzeczy. Moim ulubieńcem są kosmetyki Avene.
Mam kilka typów, które lubię. Uwielbiam mleczko nawilżające XeraCalm A.D.
Jest genialne. Przy mojej wrażliwej i suchej skórze robi genialne efekty.
Zgłoś wpis

Bliżej nas