Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Amsterdam, Holandia
  • Rotterdam, Holandia
  • Haga, Holandia
  • Utrecht, Holandia
  • Eindhoven, Holandia
  • Tilburg, Holandia
  • Groningen, Holandia
  • Breda, Holandia
  • Nijmegen, Holandia
  • Enschede, Holandia

1 EUR

testek

Efektywne szkolenie pracowników - Holandia

Czytali temat:
od86 (84 niezalogowanych)
329 Postów
od86
(od86)
Doświadczony forumowicz
Mam małą firmę około 15 osób i chcę zacząć sensownie szkolić pracowników ale nie wiem od czego zacząć i czy przy takim zespole to w ogóle ma sens ekonomiczny. Czy ktoś ma doświadczenie z tym w małych firmach?
Zgłoś wpis
348 Postów
Natalia Verka
(Netke)
Doświadczony forumowicz
W małej firmie szkolenia mają sens może nawet większy niż w korporacji bo każdy pracownik jest bardziej widoczny i jego kompetencje bezpośrednio przekładają się na wyniki całości. Kluczowe jest żeby nie szkolić dla samego szkolenia tylko zacząć od zidentyfikowania co konkretnie kuleje w codziennej pracy i co po szkoleniu ma być inaczej bo bez tego celu trudno ocenić czy warto było wydawać pieniądze. Przy małym zespole dobrze sprawdzają się krótkie praktyczne szkolenia skupione na jednym konkretnym zagadnieniu zamiast długich wielodniowych kursów które szybko się zapomina. Warto też myśleć o wiedzy wewnątrz firmy bo często ktoś z zespołu ma umiejętności których inni nie mają i można to zorganizować jako nieformalne dzielenie się wiedzą bez zewnętrznych kosztów. Regularność jest ważniejsza niż intensywność, godzina tygodniowo przez kilka miesięcy daje więcej niż jeden intensywny dzień raz w roku. Warto zajrzeć na nadmorski24.pl/aktualnosci/62158-jak-efe...-szkolic-pracownikow bo tam są konkretne wskazówki które można zastosować od razu.
Zgłoś wpis

Bliżej nas