Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

wyksztalceni specjalisci? - Holandia

Czytali temat:
(6474 niezalogowanych)
10 Postów
john doe
(profesor)
Bywalec
witam

Ciekawi mnie czy sa tu osoby ktore wykraczaja poza kategorie stereotypowego polskiego inigranta.
Mam na mysli ustabilizowanych "ekpatriatow" zajmujacych sie profesjonalnie rzeczami o wyzszym stopniu skomplikowania.
Odkad jestem w Holandii mialem okazje poznac kilka srodowisk polonijnych, niestety trudno mi sie w nich odnalezc z powodu przepasci swiatopogladowej.
Byc moze sa miejsca w rejonie Amsterdamu gdzie mozna zapoznac rodakow ktorzy znajduja sie tu z przyczyn innych jak pogon za chlebem?

pozdrawiam
Zgłoś wpis

(Tra vol ta)
Początkujacy
jestem specjalista oblugi sortownika do burakow / latwo nawiazuje kontakty
Zgłoś wpis
244 Posty
; )
(biohazard)
Doświadczony forumowicz
Tra vol ta napisał:
jestem specjalista oblugi sortownika do burakow / latwo nawiazuje kontakty

specjalizacja wąska co czyni Cię nawet bardziej specjalistycznym specjalistą. A o jaki typ maszyny chodzi? Titan czy sentinel firmy Odenberg?
Zgłoś wpis
127 Postów
LouLou .
(Lady LouLou)
Stary wyjadacz
profesor napisał:
witam

Ciekawi mnie czy sa tu osoby ktore wykraczaja poza kategorie stereotypowego polskiego inigranta.
Mam na mysli ustabilizowanych "ekpatriatow" zajmujacych sie profesjonalnie rzeczami o wyzszym stopniu skomplikowania.
Odkad jestem w Holandii mialem okazje poznac kilka srodowisk polonijnych, niestety trudno mi sie w nich odnalezc z powodu przepasci swiatopogladowej.
Byc moze sa miejsca w rejonie Amsterdamu gdzie mozna zapoznac rodakow ktorzy znajduja sie tu z przyczyn innych jak pogon za chlebem?

pozdrawiam
Pan Profesor chyba niezle trafil, zakladajac sobie konto na tym portalu, bo tu wszyscy ludzie sa specami , profesjonalistami ,ktorzy zajmuja sie rzeczami tylko o bardzo wysokim stopniu skomplikowania.....serdzecznie pozdrawiam , z nadzieja, ze jakos sie Pan Profesor odnajdzie swiatopogladowo w gronie tutejszych forumowiczow....
Zgłoś wpis

(BZIKU72)
Początkujacy
Rozwiń myśl profesor...Pomijając zainteresowanioa co niektórych dotyczące sortowania buraków (sic!),jest tu kilka osób dosc ciekawych..
.....przepaść światopoglądowa to dość szerokie spektrum...
A i są miejsca nie tylko w rejonie tej wsi Amsterdam-gdzie są rodacy nie tylko w pogoni za chlebem
PZDR
Zgłoś wpis
16 Postów
Lukasz J.K
(Juniorsous)
Bywalec
Jacy specjaliści konkretnie ???
Zgłoś wpis
16 Postów
Lukasz J.K
(Juniorsous)
Bywalec
Zapraszam do Domu Polskiego w Amsterdamie
Zgłoś wpis
16 Postów
Lukasz J.K
(Juniorsous)
Bywalec
Światopogląd i zacofanie nie zależy od wykształcenia Rozum a wiedza to dwie różne rzeczy Można być specjalistą bez wykształcenia w każdej branży Można też być wykształconym i nie umieć nic
Zgłoś wpis
16 Postów
Lukasz J.K
(Juniorsous)
Bywalec
Na przepaść poglądową duży wpływ ma środowisko w którym się wychowało Tak wiec nie ważne gdzie jesteś kim jestem lecz jakim jesteś człowiekiem
Zgłoś wpis
16 Postów
Lukasz J.K
(Juniorsous)
Bywalec
Panie Profesorze bo na życie i na kontakty z ludźmi nie ma recepty....
Zgłoś wpis

Bliżej nas