Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Amsterdam, Holandia
  • Rotterdam, Holandia
  • Haga, Holandia
  • Utrecht, Holandia
  • Eindhoven, Holandia
  • Tilburg, Holandia
  • Groningen, Holandia
  • Breda, Holandia
  • Nijmegen, Holandia
  • Enschede, Holandia

1 EUR

Czytali temat:
Krissssss a nazwisko Po ojcu:) Marcin Lewandowski likeros (10385 niezalogowanych)
466 Postów
a a
(Adamm)
Latający Holender
ypsylon1 napisał:
Zabieramy pracę ? Wątpię żebym komuś zabrał, procedura jest dla mnie taka sama jak dla innych. Skoro firma wybiera mnie to po prostu jestem lepszy (bo tańszy to na pewno nie).
Mała rada dla sfrustrowanych opinią o Polakach. W innych krajach nie jest wcale lepiej więc trzeba popatrzeć na siebie. Zacząć żyć z Holendrami a po jakimś czasie przekonacie się że nie ważne czy biały, czarny, żółty czy "pomarańczowy", głupek jest głupkiem a normalny normalnym. Tutaj, tam i gdziekolwiek indziej

Ot i cala prawda dla nielubianych malkontentow, problem polega jednak na tym, iz zdecydowana wiekszosc z nich nie chce polubic tego zrozumiec, lubujac sie w permanentnym narzekalnictwie.
Zgłoś wpis
167 Postów

(belcia)
Stary wyjadacz
w holandii holendrzy juz maja coraz mniej do powiedzenia, wszystko opanowali arabowie...oni raczej lubia polakow, ale polacy przewaznie nie lubia ich , bo sie panosza!!!!!!

wszedzie jest teraz mieso halal, przyjecia w pracy, domowe, urodziny....za kazdym razem trzeba kupowac halal - tak zeby wszyscy mogli zjesc...a jak ja mowie, ze jedzenie takiego miesa jest nie zgodne z moja kultura, to nikogo to nie obchodzi....ciekawe jak mam na nich nie narzekac!

w danii jedno miasteczko w zeszlym roku nie mialo choinki bo tamtejsza rada miasta stwierdzila ze nie ma juz kasy w budzecie na swiateczne dekoracje, a wczesniej urzadzili wielka fieste na koniec ramadamu - rada miasta byla glownie pochodzenia arabskiego - W DUNSKIM MIASTECZKU!!!!!ale spoko, lepiej nie narzekac......

w szkole muzulmanie siedza tylko we wlasnym towarzystwie, robia ci laske jak sie mozesz do nich dosiasc i zdarza sie ze zmieniaja jezyk z holenderskiego na arabski....milooooo

i nikt tak nie narzeka na zle traktowanie jak arabowie, dlatego maja czesto lepsza prace niz polacy
....
a polacy sa nauczeni nie narzekac, robic swoje, ciezko pracowac - smieja sie z nas!!!

a holendrzy nie to, ze nas nie lubia tylko traktuja czesto jak glupszych od siebie...przecietny holender zna conajmniej dwa jezyki obce - dla niego to jest dziwne jak ktos nie zna ani angielskiego ani niemieckiego....widza ze polacy pracuja za male pieniadze i to dluzej niz holendrzy i zamiast zarzadac podwyzki, albo lepszych warunkow pracy to jeszcze sa wdzieczni...dla holendra to glupie jest

w holandii trzeba koniecznie narzekac na wszystko i wszystkich
Zgłoś wpis
167 Postów

(belcia)
Stary wyjadacz
a tak na marginesie, bez wzgledu na to czy nas lubia czy nie to warto wytrzymac 5 lat, nawet pracujac dluzej i za mniejsze pieniadze, wynajac niedrogi pokoj i w miedzyczasie zapisac sie do ROC na kurs, to tylko rok...kurs jest prosty, egzamin inburgering jeszcze bardziej a potem juz mozna sobie odpoczac...

z holenderskim paszportem mozna sie starac o mieszkanie socjalnie - niedrogie... urzad pracy bedzie nam pomagal znlezc prace w razie, gdybysmy mieli kiedys z tym problem...i juz zawsze bedziemy miec prawo do zasilkow, nie tylko przez pierwsze pol roku po straceniu pracy....

nie trzeba sie martwic emerytura, kazdemu przysluguje AOW plus jakies tam jeszcze dodatki zdrowotne i subsydium na czynsz, wiec nawet jak sie nie odlozylo ani centa na stare lata to i tak mozna sobie calkiem przyjemnie zyc.....

zamiast sie przejmowac tym co mysla o nas inni lepiej skorzystac z okazji i postarac sie o drugi paszport...

i koniecznie narzekac!!!

glownie na arabow najlepiej, hahahaha
Zgłoś wpis
214 Posty
Rafał G
(ragusek)
Doświadczony forumowicz
w holandii trzeba koniecznie narzekac na wszystko i wszystkich
No po tym co napisałaś, to zdecydowanie holenderski system Cie wchłonął...

Polubcie Holandie a Holandia polubi Was, a jak nie to wypad do miejsca gdzie Was polubią...

Zgłoś wpis
167 Postów

(belcia)
Stary wyjadacz
swiatowa kultura bylaby o wiele ubozsza bez naszego w nia wkladu
Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
Ragusek moja ulubiona jest lekcja nr.5 ...... doslownie leje

Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
belcia napisał:
w holandii holendrzy juz maja coraz mniej do powiedzenia, wszystko opanowali arabowie...oni raczej lubia polakow, ale polacy przewaznie nie lubia ich , bo sie panosza!!!!!!
Ze co ????!!! przepraszam bardzo ale nie mozna oceniac caly kraj biorac pod uwage tylko pare duzych miast i to jesze w Randstad.
Niezapomnij Belcia Holandia istnieje przedewszystkim z wiosek i malych miast
rozczarowalas mnie lekko Belcia , myslelem ze sie lepiej orjentujesz
Kijk langer dan je neus lang is !!!
Zgłoś wpis
214 Posty
Rafał G
(ragusek)
Doświadczony forumowicz
belcia napisał:
swiatowa kultura bylaby o wiele ubozsza bez naszego w nia wkladu
Możesz podać przykłady?

@Pacik
No 'kurwa' też daje rade... ;p
Zgłoś wpis
175 Postów

(fighter1956)
Stary wyjadacz
Narzekac na wszystko i wszystkich Belcia tez sie nie da. notabene kwestia na jakich holendrow trafisz, moj ostatni bos stwierdzil ze mi sie praca nie podoba i ze jestem zle nastawiony do niej bo sie nie usmiecham ciagle jak glupi do sera. i wez tu idiocie wytlumacz ze jestes czlowiekiem powaznym, znalazlem inna prace gdzie robie swoje i nikt mi nie mowi ze sie nie usmiecham
Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
ypsylon1 napisał:
. Skoro firma wybiera mnie to po prostu jestem lepszy (bo tańszy to na pewno nie).

Sorry ale uwazam ze calkowicie sie mylisz , Powiec mi tak jak chcesz zarobic i wyrobic sie z wszystkich miesiecznych kosztow jezeli robisz jako wlasna firma tak zwany ZZP za 15 euro na godzine!!!

Tak mozna oczywiscie,ale wtedy gdy niemasz zadnych kredytow ,nieoplacasz zadnych ubezpieczen w trakcie jakbys zachrowal lub wypadkow,nieodkladasz rowniez na emerture i niesplacasz hipotek i przedewszystkim przestrzegasz prawa pracownikow w ktorym pisze ile godz dziennie mozesz pracowac itd. (arbeidswet) i najlepiej jeszcze mieszkasz z kumplami w jednej chacie !!
juz nic niemowiac jakbys musial wynajac pracownikow ktorzy maja te same wydadki
Dodadkowo wychodzi jeszcze na to ze przez specjalne konstrukcje podadkowe polacy sa czesciowo zwolnieni z podadkow !

rozumiesz teraz ze holender nigdy nie jest w stanie konkurawac z polska stawka!
dlaczego holanderska opinia sie przeciwko nam obraca

Ale tak jak juz wczesniej pisalem czasy sie zmenily czy ludzie chca czy nie
Zgłoś wpis

Bliżej nas