Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Amsterdam, Holandia
  • Rotterdam, Holandia
  • Haga, Holandia
  • Utrecht, Holandia
  • Eindhoven, Holandia
  • Tilburg, Holandia
  • Groningen, Holandia
  • Breda, Holandia
  • Nijmegen, Holandia
  • Enschede, Holandia

1 EUR

Czytali temat:
Krissssss a nazwisko Po ojcu:) Marcin Lewandowski likeros (10384 niezalogowanych)
167 Postów

(belcia)
Stary wyjadacz
ragusek, to tak sarkastycznie mi sie powiedzialo o naszej kulturze, tak apropos tych filmikow....

wszystko wiedzacy Patboy, nie zapominaj ze najwiecej ludzi mieszka wlasnie w randstad, nie zapominaj tez ze to wlasnie w hadze i utrecht najczesciej tworzy sie prawo a na wsiach sa bardzo male skupiska i tez bardzo wymieszane, i tez czesto w radzie takiej malej miejscowosci masz muzulmanow, ktorzy tworza sobie prawo dla siebie...

gdyby nie rodzina krolewska holandia juz by chyba holendrzy nie rzadzili....
Zgłoś wpis
167 Postów

(belcia)
Stary wyjadacz
a jezeli chodzi o prace to na poczatek mozna wziac byle co...jak juz sie bedzie mialo holenderskie dokumenty, wtedy bedzie mozna pomyslec o wlasnej firmie, nawet jak nie bedzie przynosila odpowiednich zyskow to urzad miasta doplaci...
albo mozna pracowac u kogos a wlasna firme rozkrecac na boku
Zgłoś wpis
214 Posty
Rafał G
(ragusek)
Doświadczony forumowicz
belcia napisał:
ragusek, to tak sarkastycznie mi sie powiedzialo o naszej kulturze, tak apropos tych filmikow....
Ah, ok. Totalnie nie spodziewałem się sarkazmu, po przeczytaniu Twoich wcześniejszych postów... ;p

Czyżbyś belcia broniła czystości rasowej w Holandii czy jak? Pamiętaj, że jest to kraj kolonialny i w ten właśnie sposób sam się otworzył na obce naleciałości. A że chcieli pobudować sobie drogi i całą tą zajebistą infrastukture z której korzystamy, rękami arabów no to też ich sprawa. Jest to kraj multi-kulti i trzeba się z tym pogodzić, ale jakby nie patrzeć ten system jak na razie jakoś... działa...
Zgłoś wpis
167 Postów

(belcia)
Stary wyjadacz
nie bronie zadnej czystosci rasowej, tylko jakichs zasad. muzulmanie przyjezdzaja tutaj i nie chca sie dostosowac do zachodniej kultury.
ile kosciolow katolickich masz np. w emiratach czy arabii saudyjskiej???? a tutaj na kazdym kroku moskee....
nawet jak pracuja w tzw. sferze budzetowej za pieniadze kazdego podatnika, to wprowadzaja swoje zasady, tutaj masz przyklad:

Een 25-jarige islamitische jongerenwerker uit Veenendaal is door een welzijnsinstelling in Veenendaal ontslagen omdat hij weigerde vrouwen een hand te geven. De man, actief in het buurtwerk, werd in september op non-actief gezet na klachten van onder meer de woningcorporatie.

Hij weigerde zijn gedrag aan te passen en beriep zich op zijn geloofsovertuiging. De kantonrechter in Amersfoort heeft inmiddels geoordeeld dat de werkgever niet hoeft te accepteren dat de jongerenwerker vanwege godsdienstvrijheid medewerkers van partners geen hand geeft. Hij dient volgens de rechter zijn rol als bruggenbouwer waar te maken.

Trefwoorden bij dit artikel:

Jongerenwerker, Veenendaal, vrouwen hand geven, weigeren, ontslag.

nie podaja kobietom reki, bo to nie zgodne z ich kultura, ale ze w zachodniej kulturze nie podanie reki jest oznaka lekcewazenia kogos, braku kultury to ich nie obchodzi...na szczescie sad przyznal racje pracodawcy, ze go zwolnil...holendrzy zaczynaja przecierac powoli oczy...
Zgłoś wpis
214 Posty
Rafał G
(ragusek)
Doświadczony forumowicz
No przyznam, że argument dosyć solidny. Ale z drugiej strony czy ktoś na trzeźwo myślący się spodziewa aby muzułmanie nagle porzucali swoje systemy wartości?

Co do meczetów jest to konsekwencją otwartości (albo po prostu bierność) tutejszej grupy trzymającej władze. Jak dają to trzeba brać i takim sposobem się tutaj poustawiali. A w Arabii nie ma co liczyć na takie liberalne myślenie dlatego tam się nie wybieram... ;p Zresztą jak się ropa skończy, to oni będą już mieli gówno do gadania...

Oczywiście chciałoby się znaleźć złoty środek w tym wszystkim, ale hmm... życie depcze wyobraźnie...
Zgłoś wpis
1988 Postów

(Viooltje)
Latający Holender
belcia napisał:

w szkole muzulmanie siedza tylko we wlasnym towarzystwie, robia ci laske jak sie mozesz do nich dosiasc i zdarza sie ze zmieniaja jezyk z holenderskiego na arabski....milooooo

i nikt tak nie narzeka na zle traktowanie jak arabowie, dlatego maja czesto lepsza prace niz polacy
....

Wiesz, Belcia, tu akurat znaczna większość Polaków woli swoją mniej płatną płacę, bez konieczności robienia laski.
Profesor Bralczyk apelował już dawno temu, abyśmy polskich znaków używali:

Myślę, że jest to bodziec do założenia nowego tematu. Bądź raczej przypomnienia starego.

Zgłoś wpis
167 Postów

(belcia)
Stary wyjadacz
Ragusek, nie musza porzucac swoich systemow wartosci, chodzi o to, zeby szanowali i dostosowali sie do systemow wartosci kraju, w ktorym mieszkaja a nie narzucali nam swoje. Tylko tyle...

Viooltje, nie wiem jak sie wstawia polskie znaki, bardzo przepraszam za zanizenie estetyki tego forum....
Zgłoś wpis
175 Postów

(fighter1956)
Stary wyjadacz
jak masz polskiego programiste to wystarczy wcisnac alt przed polskim znakiem ucza tego dzieci w podstawowce na informatyce
Zgłoś wpis
167 Postów

(belcia)
Stary wyjadacz
Nie mam polskiego programisty Zadnego programisty nie mam...
Klawiatura jest przystosowana do znakow holenderskich - nie moja, to nie bede zmieniac....

A ze sie czasami komus zamiast llaski zrobi laske...oj tam oj tam - takie male "przejezyczenie" tylko ze na pismie...
Zgłoś wpis
92 Posty

(IDR)
Gaduła
Zgłoś wpis

Bliżej nas