Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Amsterdam, Holandia
  • Rotterdam, Holandia
  • Haga, Holandia
  • Utrecht, Holandia
  • Eindhoven, Holandia
  • Tilburg, Holandia
  • Groningen, Holandia
  • Breda, Holandia
  • Nijmegen, Holandia
  • Enschede, Holandia

1 EUR

testek
Czytali temat:
niewyzyty Nieważne (7362 niezalogowanych)
2 Posty
Początkujacy
40 strzelila,wypieli sie na mniepo25 latach pracy w 11lat w koncernach miedz.majac 30 moglem przebierac w ofertach,zreszta to genetycznie dziadek wrocil nz
a G.Śląsk48 umierać nieznajac polskiego ,matula 10 letnie dziecko po za francuskim i troche niemieckim tez mila przechlapane w szkole,a znowo za chlebkiem musiałem opościc,dzidek w grobie sie przewraca
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
BLONDYNKA napisał:
przypomnialam soobie o tym temacie. chcialam cos dodac. z tego powodu miedzy innymi wyjechalam z polski.stala sie tragedia i ta tragedia narodowa, ktora pokazuje naszych wspanialych rodakow.

polacy i ich mentalna obłuda. placzecie z powody smierci prezydenta ? czy z powodu braku tematu do drwin ? Moze martwicie sie, ze nie bedziecie mieli kogo upokorzyc ? Bo duzo politykow zginelo. Mam nadzieje, ze zaczniecie myslec zanim cos powiecie polski narodzie.

wierze, ze to co sie stalo jest zlym poczatkiem dobrego konca.

o co kaman z ta obłuda ?
ta występuje chyba wtedy gdy normalnie ktos wiesza psy na kims a potem po jego smierci wylewa krokodyle łzy ,
ja byłym prezydencie nie bedę wypowiadał sie pozytywnie bo nie dał mi do tego powodów
Zgłoś wpis

(BLONDYNKA)
Początkujacy
dokladnie chodzi o to, co napisales o obłudzie. nic dodac nic ujac.wydaje sie ze, twoje obserwacje podobne sa do moich.
dla przykladu:

W Warszawie w ratusza krzaczkach
Mieszkała Kaczka Bliźniaczka
Co cały dzień na wyścigi
Robiła z bratem intrygi

Zamiast się miastem zajmować
Kochała siebie promować
I by pokazać jak działa
Muzea wciąż otwierała

Pomawiać innych lubiła
Sprytnie to z bratem czyniła
Wciąż ponoć gdzieś coś słyszała
Tak w mediach się zaklinała

Wściekli się ludzie okropnie
Niech intrygantkę gęś kopnie
Poszli w paradzie z plakatem
Kaczko, gej jest twoim bratem

Nad Polską się chmury zbierają
Już ludzie po kątach gadają
Premierem ma być jedna Kaczka
A prezydentem Bliźniaczka

Broń Boże nas przed widmem kaczym
Cokolwiek w tym kraju to znaczy
Niech lepiej historia starannie
Upiecze te Kaczki w brytfannie
itp.
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
i już Cię lubię
Zgłoś wpis

(BLONDYNKA)
Początkujacy
zeby bylo jasne.
wstawilam ten wierszyk bo jestem zbulwersowana, ze narod polski w ciagu kilku minut zmienil zdanie i zamiast kaczki zobaczyl prezydenta!!!! wierszyk byl przypomnieniem tego jak sie jeszcze przed 10 kwietnia w polsce mowilo o glowie panstwa. zenujaca jest nasza dwulicowosc.

nie zartuje tu sobie ze smierci ludzi. to nie w noim stylu.
Zgłoś wpis
1 Post
Marek Jakobik
(Krakus1)
Początkujacy
Dobra polnoc. Na imie mi Marek. Chce Cie rozbawic przed usnieciem: przyjechalem do Holandii dobre 20 lat temu bo chcac wyjechac do Francji bylo sie wtedy zmuszonym do starania o wize holenderska ! (teraz rozumiesz skad ta smialosc do zwrotu
przez "Ty" -mam sporo-nieco wiecej latek niz Ty). Jak juz mialem te wize no to po drodze na emigracje (nielegalna wtedy)
do Francji pojechalismy przez Holandie i stalo sie ! Tylko kawaleczki Szwajcarii zrobily na mnie wieksze wrazenie w Europie:
taki porzadek, wychuchane wszystko slicznie, usmiechnieci i beztroscy ludzie wkolo... A ze wczesniej znajomi od wspolnego brydzykowania zaprosili na kilka dni do siebie - to i sie zostalismy w tej Holandii. Szkoda okrotna, ze szczescie tego narodu powolutku szlag trafil i o dawnym dobrobycie moga tylko najstarsi ludzie jeszcze powspominac. A skoro juz zaczynamy szukac na powaznie nowego kraju do zamieszkania za kilka lat - rozumiesz zatem co za krew w nas plynie...
Zgłoś wpis

(no name)
Początkujacy
hej pani blondynko. swietna poezja. posmialem sie oj!
Zgłoś wpis
129 Postów
kadon
(kadon)
Stary wyjadacz
Do Polski tylko na urlop
Miejscówki na pobyty wybieram na travelist.pl/
Zawsze trafiam jakieś fajne okazje. A jednak standard obiektów w Polsce jest nieziemski
Zgłoś wpis

Bliżej nas