Dobre połączenie drogą powietrzną umozliwia mi szybko i łatwo poruszania się między NL-PL/PL-NL, niemam polskiego obywatelstwa, ale przyznam ze Polska jest place to be ... bogata kultura, ludzie, życie nocne ... etc. Mozna powiedzieć ze mieszkam tu i tam. Najprawdopodobniej jak już wybije 40-stka wymienię holandie na sunny beach w Bułgarii aby nadrobić deszczowy holenderski klimat ... a Polska? I was born in the 80's in Poland, więc swój materac napewno nie zamienię za żadne słońce
a ja chyba do Polski nie wroce....chociaz, tak jak Mexa nigdy nic nie wiadomo....ale w Belgii raczej tez na zawsze nie zostane...(za zimno), Honolulu pewnie tez to nie bedzie....ale napewno jakis sloneczny kraj.....pozdrawiam
Ja to raczej zostanę tutaj , korzenie już tu zapuściłam do Polski ewentualnie odsiedzieć czas emerytalny ... ale to się jeszcze okaże .... człowiek nie jest pewny dnia jutrzejszego a co dopiero mówić o dalekiej przyszłości
witam oferujemy transport aut po calej holandii i europie oraz innych rzeczy wykonujemy przeprowadzki jak i transport ponadgabarytowy zapraszam do kontaktu+31645082306
ja zamierzam, kiedyś może wcześniej może później ale zamierzam. nie jest to mój kraj i nigdy nie bedzie. mimo ze wychodzę z założenia że tam gdzie sie połoze tam jest mój dom, to jednak dom mam w polsce.
smutne jest jednak to ze wiele zwłaszcza młodych osób przyjeżdża tutaj bez pomysłu na siebie, wpadają w ciąg takiej swoistej wegetacji, do Polski nie wrócą bo nie maja po co, tutaj są tymczasowo bez szans na normalnośc.
Mysle,ze wracaja nie tylko patrioci,ale tez ludzie,ktorym trudno jest z takich czy innych powodow zakotwiczyc sie w obcym kraju.Dom,praca,znajomi-to nie wszystko.Dochodzi jeszcze jezyk,chec poznania i odnalezienia sie w innej kulturze,a nawet innym wymiarze...
Dla mnie 13 lat w NL to czas dojrzewania do decyzji-tu zostaje.
I niekoniecznie w znaczeniu"ubi bene ibi patria"bo ojczyzna zawsze pozostanie Polska,ale jestesmy wolni.I sami wybieramy sobie miejsce,w ktorym chcemy zyc.
Pozdrawiam wszystkich,ktorzy pozostali tu z wlasnej nieprzymuszonej woli))
pytanie tylko do czego wracac coraz gorzej i biedniej w naszej polsce po kazdym urlopie widac ze zamiat lepiej jest coraz gorzej a rzad zamiast cos robic kluci sie miedzy soba jaka w polsce jest przyszlosc? gdy gra reprezentacja polski kibicuje z calego serca polsce ale wracac bym nie wrocil
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.